Kategorier
Uncategorized

Hva er viktig i en digital strategi?

En strategi handler om å sette mål, lage en plan, prioritere mulige tiltak og ta beslutninger for å nå målet. En digital strategi derimot fokuserer på de digitale tiltakene du tar i bruk for å nå målet ditt. For å kunne lage gode strategier er det viktig at du har en klar forståelse om hva det er du ønsker å oppnå, hvor langt du har kommet og hvordan du skal tette gapet. Når du da har denne forståelsen kan du videre velge hvilke tiltak du skal iverksette.

I en fartsfylt digital verden som stadig er i utvikling, har det aldri vært viktigere å forstå det grunnleggende om digital strategi og holde seg oppdatert på nye trender.

Bildet er hentet fra: https://thehumanfactor.biz/strategy-aint-what-it-used-to-be/

Dagens forbrukere er teknisk erfaren, krevende og er til enhver tid på farten. Faktisk bruker 80% av internettbrukere nå en smarttelefon. Så hva betyr dette?

Jo, nemlig at det i den digitale epoken er et tilsynelatende uendelig antall kanaler du kan bruke for å markedsføre bedriftens produkter eller tjenester til potensielle kunder.

Men uten retning vil enhver innsats du gjør falle gjennom. For å lykkes i den moderne verden, trenger du en plan og en effektiv digital strategi for å sikre at innsatsen din gir maksimal innvirkning. Videre er SEO og veivalg viktige verktøy i en digital strategi. Slik at nettsiden rangerer høyt, og blir mest mulig synlig i forhold til konkurrentene. Vi vil se nærmere på SEO og hvorfor det er såpass viktig om litt.

Sentrale punkter for å legge fundamentet

1. Mål- hvor er det du skal? Og hva er de overordnede målene for bedriften din?

2. Strategi- hvordan skal du nå de målene du har satt deg? Her må du identifisere strategier for hvordan det digitale kan hjelpe deg med å nå målet du har satt.

3. KPI- Dine KPIèr vil variere ut ifra hvilke strategier du jobber med, men en ting som må besvares er: hva er de avgjørende nøkkeltallene som forteller deg om du faktisk lykkes med strategien din?

4. Sette opp målsporting- sette opp sporing slik at du hele tiden kan følge utviklingen av KPIer over tid. Dette finner du i Google Analytics under «Metrics»

5. Segmentere-

6. Sette deg delmål- Det er lurt å sette opp delmål for hver av KPIene som du skal nå for å kunne vurdere om bedriften gjør det bra eller dårlig

Hva er det viktigste i en digital strategi?

Det viktigste i en digital strategi er å vite hvor vi vil. Her er noen av de viktigste punktene i en digital strategi:

1. Søkemotoroptimalisering (SEO)

SEO er en av de eneste online markedsføringskanalene som, når de er riktig konfigurert, fortsetter å gi utbytte over tid. SEO er svært effektiv markedsføring, om det gjøres bra. Optimalisering av nettstedet ditt vil bidra til å levere bedre informasjon til søkemotorer, slik at innholdet ditt kan indekseres riktig og vises i søkeresultatene.

2. Betal-per- klikk- annonsering (PPC)

PPC og Google Ads er en meget god strategi for å opprettholde en tilstedeværelse i søkeresultatene, samtidig som du med SEO jobber med å øke din organiske rangering. Ved å vise annonsene dine på de mest relevante online stedene, vises annonsene dine til det spesifikke målmarkedet ditt. Ettersom at man i PPC bare betaler når annonsen får et klikk, øker dette igjen avkastningen for PPC-kampanjene. Det er en av de mest lønnsomme markedsføringskanalene når det gjelder å generere høyere ROI

3. Markedsføring å sosiale medier

Ved å regelmessig oppdatere riktige markedsføringsstrategi for sosiale medier, vil det føre til økt trafikk, bedre SEO, forbedret merkevare lojalitet, sunnere kundetilfredshet og mye mer. Konkurransen din øker allerede på sosiale medier dag for dag, så ikke la konkurrentene ta dine sannsynlige kunder.

Bildet er hentet fra: https://www.communitypsychology.com/put-a-positive-spin-on-your-social-media/

Alle bruker sosiale medier, noe som gjør det til verdifulle digitale kanaler. På sosiale medier kan du møte eksisterende og potensielle kunder- og utvikle relasjoner med dem på ulike nivå. Dersom de har spørsmål om dine produkter eller tjenester, kan de kontakte deg og spørre deg direkte på sosiale medier, via kommentarfelt, innbokser og gjennom anmeldelser.

4. E-postmarkedsføring og nyhetsbrev

En annen komponent til digital markedsføring er e-postmarkedsføring. Dette er en av de beste digitale strategiene for å øke merkevarebevissthet. Ettersom at folk selv velger å gi fra seg e-postadressen til deg, vet du at de er interessert i det du tilbyr. E-postmarkedsføring er viktig for å bygge forhold til potensielle kunder, nåværende kunder og til og med tidligere kunder fordi det gir deg en sjanse til å snakke direkte med dem, i innboksen, i en tid som er praktisk for dem.

I tillegg til de elementene som er nevnt ovenfor om hva som er viktig for en digital strategi, er analyse og tracking også en viktig del. For å få flere leads og inntekter må man overvåke viktige deler av strategien som er knyttet til kampanjene fine, kontinuerlig- en måte å gjøre dette på vil være å holde øye med viktige mål-indikatorer så som KPIene dine

Når disse tiltakene er implementer har startskuddet går for å kontinuerlig forbedre resultatene (Synlighet, 2020) det skaper stor verdi å forbedre resultatene litt etter litt over tid.

Viktig å vite hvem bedriften din kommuniserer mot

Valg av kanaler til bedriftens digitale strategi vil avhenge av hvilket behov du har. Er det eksempelvis ønske om en visuell profilering, vil da Instagram være et godt valg for dette. Arbeider bedriften din derimot med business- to- business bør Linkedin være en naturlig del av strategien. I dagens samfunn er kunden viktigst, og for å jobbe med digitale kanaler vil det være essensielt å vite hvem bedriften din treffer og snakker til. For å visualisere målgrupper og vite hvordan innhold og tiltak bør tilpasses vil utvikling av såkalte personas være et viktig steg. En kundereise kan beskrives som den prosessen en kunde går gjennom fra et behov oppstår til et kjøp er utført, og ved utvikling av personas bør kundereisen vurderes. Disse aspektene er viktig for å utarbeide en strategi, og her er mulighetene mange for å nå ønskede mål. (Semway, 2016)

Håper du fant dette innlegget interessant eller nyttig!

Kilder:

https://synlighet.no/blogg/digital-strategi/?fbclid=IwAR1loN_K_EYa0cO_gICDbDUKPmdF1Ku8LxZQAmdg3xaFh4zT6Sw-WFYCxTw  Lest: 07.06.2020

https://digitalmarketinginstitute.com/blog/the-essential-guide-to-creating-a-successful-digital-strategy Lest: 07.06.2020

https://blog.hubspot.com/marketing/digital-strategy-guide Lest 07.06.2020

Lest: 08.06.2020https://semway.no/tjenester/performance/digital-strategi/ Lest: 08.06.2020

1 svar til “Hva er viktig i en digital strategi?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *