Kategorier
Uncategorized

Viktige analyseverktøy til din nettbutikk

Lurer du på hvilke analyseverktøy du vil trenge til din nettbutikk? I dag vil jeg skrive om de tre viktigste verktøyene vi implementerte i vår nettbutikk i WaveOslo.Shop og hvorfor vi brukte disse!

Google Analytics

Det første og kanskje viktigste verktøyet vi implementerte var Google Analytics- Google Analytics er et viktig digitalt markedsføringsverktøy, og blir brukt av de fleste virksomheter. Det lar deg måle resultatene fra individuelle kampanjer i sanntid, sammenligner dataene med tidligere perioder og mye mer. Her er noen av de viktigste grunnene til at du burde bruke Google Analytics til nettstedet ditt:

Analytics vil vite deg data fra alle kanaler som genererer trafikk til nettstedet ditt, inkludert

  • Organisk søk (SEO)
  • Betalt søk (PPC)
  • Sosiale medier henvisninger (tilbakekoblinger) og
  • Direkte trafikk

Ved å kunne overvåke alle plattformene kan du gjennomgå hva som fungerer bra med tanke på annonsering, og hva som ikke fungerer like bra. Å ha alle dataene på ett sted gjør det enkelt å sammenligne de forskjellige kanalene. Dersom du for øyeblikket investerer penger i markedsføring med SEO, PPC eller sosiale medier, kan du overvåke avkastningen. Kanskje trenger du å finne ut av hvordan du kan maksimere strategien for sosiale medier. Eller at PPC- kampanjen din ikke presterer så bra som du trodde. En titt på beregninger som avvisningsfrekvens og tid kan vise deg om du trenger å forbedre destinasjonssidene for bedre ROI.

(Skjermdump fra vår egen nettbutikk, Analyseoversikt fra Google Analytics)

Facebook Pixel

Dette er et annet viktig analyseverktøy som består av en kode som du implementerer på nettstedet ditt. Det denne pixelen gjør er at den skytes for å kunne spore besøkende. Denne informasjonen lar deg målrette brukerne med Facebook annonser på nytt i fremtiden, samt se hva dine besøkende gjør når de er på nettsiden, og når de eventuelt kommer tilbake.

Dette verktøyet lar deg få mer innsikt om publikum, sende målrettet meldinger til brukere som allerede kjenner til merkevaren din, og spore effektiviteten til din betalte sosiale annonseringsinnsats.

Skjermdump fra vår egen nettbutikk. Analyseoversikt fra Facebook Pixel

Facebook Pixselen tilbyr tre kjernefunksjoner som vil hjelpe deg med å få en bedre avkastning.

  • Tilpassede målgrupper fra nettstedet ditt
  • Tilpassede konverteringer
  • Tilpassede og standard hendelser

Wix sine egne analyseverktøy

Ettersom at vi har opprettet nettbutikken vår med Wix, så tok vi også i bruk Wix sine analyseverktøy, dette verktøyet er veldig enkelt og gir deg grunnleggende informasjon. Ønsker du å se hvordan det går og alt er slik det skal, vil denne gjøre susen.

(Skjermdump fra vår egen nettbutikk. Analyseoversikt fra Wix)

Men dersom du ønsker dypere innsikt i hvem som har besøkt nettsiden din og hvordan deres handlingsmønster ser ut, vil Google Analytics og Facebook Pixel gi den en dypere forståelse i dette.

Konklusjon

Det er viktig for deg å følge med på nettstedet og trafikken din-

Dersom du planlegger å gjøre nettstedet ditt om til en virksomhet, bør du behandle det som sådan. Det vil være avgjørende for deg og virksomheten din å ha gode analyseverktøy. Implementer gjerne de overnevnte (Og til og med flere), prøv det ut, mål suksessen din med informasjonen som er gitt, endre og finpuss om nødvendig, på denne måten vil du kunne oppnå de resultatene du streber etter og dra nettstedet ditt til den retningen du vil.

Jeg håper du fant dette innlegget nyttig selv om det var et kort et! Disse verktøyene har vært til stor hjelp for oss, og mener du også vil få stor nytte av disse dersom du setter deg inn i det og forstår hvordan det brukes. Ta gjerne sertifiseringskursene til Google Analytics for å få en dypere forståelse for bruken av verktøyet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *